Logo Hopasport 2

Werking

Hoe werkt zadelpasser Jean-Paul van Hopa Sport?

Onze 5-stappen aanpak voor een perfect passend zadel

Phone

Stap 1: U zet de eerste stap richting perfect passend zadel

U contacteert ons via telefoon +32 15 24 64 09, via het zadelpas-aanvraagformulier of u komt langs in onze winkel in Heist-op-den-Berg. Of via de knop hieronder

Detective

Stap 2: Eerste analyse door de zadelpasser

Tijdens het eerste contact stelt onze zadelpasser, Jean-Paul, u tal van vragen over uw paard, het type, de leeftijd, historiek, enzovoort.
Ook over de ruiter graag wat info en over de plaats waar het zadelpassen door zal gaan om de ideale opties te bepalen. En op basis van de analyse selecteert onze zadelpasser verschillende zadels die geschikt zijn voor uw paard.

Zeer tevreden over dit zadel en de service van Hopa Sport. Mits kleine aanpassing lag het zadel meteen perfect op het paard. Ook de monobloc helpt me om het been lang te houden. Eerlijke, aangename en correcte service door de zadelpasser. Kortom, een aanrader!

Kristel Van Thillo (België) Ruiter (hobby)
Maintenance

Stap 3: De zadelpasser analyseert, past en doet aanpassingen

Voorzie voor een zadelpasafspraak voor een nieuw zadel twee tot drie uur. De controle van een bestaand zadel, met eventuele aanpassing, neemt meestal wat minder tijd in beslag.

Eénmaal ter plekke, maakt Jean-Paul op rustige wijze kennis met het paard. Dat is belangrijk voor de verdere samenwerking. Niets overhaasten.

Voor klassieke zadels

Onze zadelpasser past een aantal geselecteerde zadels één per één op uw paard. Terwijl Jean-Paul dit doet, verduidelijkt hij welke punten belangrijk zijn voor het maken van de juiste zadelkeuze.

Indien nodig worden één of enkele zadels onmiddellijk tijdens de afspraak aangepast volgens de noden van uw paard.

Net zoals de service bij de aankoop van het eerste veelzijdigheidszadel dat we kochten in 2021 was ook deze keer de service bij de aankoop van een wintec dressuurzadel top. Er wordt zeer ruim de tijd genomen om alles te proberen aan te passen en te testrijden. De uitleg is zeer duidelijk en professioneel. Wij zijn super tevreden over beide zadels en de service die door HOPA Sport gegeven wordt. Een echte aanrader!

Kim (België) Ruiter (hobby)

Voor westernzadels

Voor westernzadels wordt de pasvorm volledig bepaald door de zadelboom.  Daarom gaat onze zadelpasser westernzadelbomen passen op de rug van uw paard en bepaalt u samen met hem welke boompasvorm uw paard nodig heeft. Het is op basis van deze westernzadelboompasvorm dat u het perfect passend westernzadel kan laten bouwen in de kleur en afwerkingen die u wenst.

Is er geen zadelboom die perfect past, dan gebruikt onze zadelpasser een gitter, dat is een licht flexibel metalen “raamwerk” dat hij op de rug van uw paard legt en exact dezelfde vorm laat aannemen als de rug van uw paard. Wanneer dit gevormd is worden foto’s genomen van uw paard mét deze gitter op de rug. Op basis van deze pasvorm en gegevens kan het voor uw paard perfect passende westernzadel gebouwd worden.

Tijdens een westernzadelpasafspraak zorgt Jean-Paul er voor meerdere westernzadels beschikbaar te hebben, in diverse modellen en afwerkingen. Indien één daarvan de juiste pasvorm heeft voor uw paard en voldoet aan uw verdere wensen kan u deze aankopen. In de meeste gevallen wordt eerder gekozen om het westernzadel van uw keuze helemaal gepersonaliseerd samen te stellen volgens uw wensen en wordt deze voor u gebouwd.

 

Voor mijn Rocky Mountain Horse (gangenpaard), ruime gangen, veel schouderactie en een vrij korte rug was ik al even op zoek naar eerst en vooral een passend maar toch ook wel mooi westernzadel. De zadelpasser J.P. van HopaSport laten komen en een AK-zadel laten aanmeten. De benodigde tijd werd genomen en alles deskundig uitgelegd. Mijn paard loopt duidelijk beter onder dit zadel, de materialen zijn kwaliteitsvol en het is ook echt een heel mooi zadel. Tevreden klant en tevreden paard!

Sandra (België), Ruiter (hobby)
Thumb Up

Stap 4: Proefrit en evaluatie

U maakt een proefrit met die zadels die passen op uw paard. Dit stelt u in staat om het comfort en de prestaties te ervaren. Jean-Paul beoordeelt hoe het zadel zich gedraagt tijdens het rijden en maakt indien nodig verdere aanpassingen.

Indien Jean-Paul een zadel bij heeft dat helemaal aan uw wensen voldoet, kan u dit onmiddellijk aankopen. Indien u een zadel volgens uw wensen wenst te laten bouwen, noteert onze zadelpasser alle details en wordt dit voor u besteld.

U recupereert bij de betaling van uw aankoop € 20 van de betaalde voorrijkosten per aankoopschijf van € 500. Op die wijze is de eigenlijke kost van het advies van een vakkundige zadelpasser bij de aankoop van een nieuw zadel zeer beperkt of dikwijls zelfs kosteloos.

Filled Chat

Stap 5: Nazorg en ondersteuning

Onze betrokkenheid stopt niet na de aankoop. Jean-Paul biedt nazorg en aanpassingen aan uw zadel om ervoor te zorgen dat het perfect blijft passen, zelfs als de lichaamsbouw van uw paard verandert.Een controle-afspraak voor uw zadel is nuttig, zeker voor betrekkelijk jonge paarden. Of wanneer u een met wol gevuld zadel heeft aangekocht. Dan moet de vulling even gecontroleerd worden. Dit bezoek is kosteloos indien u zelf contact neemt met zadelpasser Jean-Paul voor een afspraak binnen de drie maanden na de aankoop.